* Sadržaj publikacije /emitiranog materijala isključiva isključiva je odgovornost Obrta za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda „Bođirković“. Stjecanje znaka „Hrvatska kvaliteta“ za 3 proizvoda Kao dokaz kvalitete naših proizvoda, ponosni smo nositelji još jednog - znaka
„Rekonstrukcija gospodarske građevine proizvodne namjene- dogradnja i opremanje klaonice i pogona za preradu mesa i izgradnja stočnog depoa s pratećim sadržajima“ je projekt koji se provodi u sklopu Operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“,
Potvrđeno: Istina je, u RH se prodaje meso zamrznuto deset i više godina!Je li doista moguće da jedemo meso iz uvoza staro i desetak godina, kako je ovih dana za HTV upozorio jedan anonimni bivši radnik mesne industrije uz tvrdnje kako je sve to prijavio i USKOKU I MUP-u, ali nitko još nije reagirao?
Doktor medicine Walter Hartenbach utvrdio je, na temelju dugogodišnjih istraživanja i više od 1000 operacija na otvorenom srcu, da ne postoji nikakva veza između povišene vrijednosti kolesterola i ateroskleroze, odnosno srčanog infarkta. Te spoznaje objavo je u knjizi LAŽ O KOLESTEROLU, koje dokazuju da povišeni kolesterol nije štetan za ljudsko zdravlje. U knjizi su navedeni bitni rizični faktori nastanka ateroskleroze i srčanog infarkta (genetski faktori, stres, visoki tlak, dijabetes, pretilost ). Doktor Hartenbach objašnjava kako zdravim stilovima života spriječiti negativne učinke navedenih faktora.
- živo janje ne smije prijeći težinu od 30-25kg- cijena žive "vage" 22kn/kg (30kg + 22kn = 660kn) + 25% PDV = 825kn - cijena za živo janjeAKO je janje dobro - mesnato a proizvođač ga nije napojio (da vagne više) dobijemo 50 - 52% vruće polovice sa glavom i iznutricama.
Pečenje:Roštilj tava (na ulju, masti, maslinovom ulju...). Prilikom pečenja ili prije vašu roštilj kobasicu NIKADA nemojte narezivati, seckati, bušiti viljuškom prilikom okretanja iz jednostavnog razloga. Zato što če sav „sok“, sva slast iscuriti iz nje (zato što roštilj kobasica prilikom proizvodnje nije termički obrađena, ni kuhana ni pečena, ona je svježe i odimljena) a vi ćete dobiti neki sasvim drugi okus – voli laganu vatru i temperaturu.
Važno – Koliko god ulja da ste stavili, previše je.Ćevapu je potrebno tek toliko ulja – masti da se ne zaljepi za tavu u suprotnom napit će se a okusu...Pecite na jako, jako laganoj vatri. Što čevap ili pljeskavicu napraviš deblju ona će biti sočnija ali je potrebno puno više vremena da se ispeče.