Opći uvijeti poslovanja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Internetskom stranicom www.mesnice-bodjirkovic.hr upravlja Obrt za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda „Bođirković“.

Osnovni podaci obrta:

Puni naziv: Obrt za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda „Bođirković“, vl. Živojin Bođirković

Adresa: Školska 14, 322 27, Hrvatska

Telefon: +385 32 638 818; +385 32 638 819  (ponedjeljak – petak 06:00 – 15:00)

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Matični broj: 91464358

OIB: 02485486102

Broj računa: HR3323600001102274408 (Zagrebačka banka d.d. Zagreb)

Obrt je obveznik PDV-a.

Opći uvjeti poslovanja i korištenja internet stranice www.mesnice-bodjirkovic.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača te ostalim propisanim zakonodavstvom Republike Hrvatske za prodaju preko interneta i takvim načinom poslovanja. Uvjeti su vezani za rad www.mesnice-bodjirkovic.hr,  te poslovni odnos između Obrta za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda „Bođirković“ (u nastavku Mesarski obrt „Bođirković“ ili prodavatelj) i registriranih korisnika (u nastavku: korisnici) i kupcima artikala ili usluga (u nastavku: kupci).

1. Općenito o www.mesnice-bodjirkovic.hr

www.mesnice-bodjirkovic.hr je internetska stranica putem koje se prodaju trajni i polutrajni suhomesnati proizvodi te svježe meso.

2. Ponuda i izvor

Ponuda artikala se na internetskoj stranici zbog prirode poslovanja može mijenjati na dnevnoj bazi. Cijene pojedinačnih artikala su redovne cijene i akcijske cijene, odnosno cijene s popustom.

Mesarski obrt „Bođirković“ odgovoran je za kvalitetu artikala i izvođenje usluge kao i za moguće pritužbe ili posljedice korištenja artikla ili usluge.

Fotografije, slike ili video materijali objavljeni u okviru ponude vlasništvo su Mesarskog obrta „Bođirković“ ili njezinih dobavljača, poslovnih partnera ili su isključivo simbolični i ne jamče detaljne značajke artikla ili usluge, te mogu samo prikazivati simbolične ili stvarne usluge, ponudu, poduzeće ili artikle.

Svi proizvodi su originalni jer dolaze iz vlastite proizvodnje.

3. Kupnja i račun

Mesarski obrt „Bođirković“ je poduzeće koje nudi i prodaje artikle ili usluge preko interneta.

Kupac iznos plaća Mesarskom obrtu „Bođirković“, a zajedno s artiklom ili uslugom prima i račun. U svakom paketu nalazi se i račun, a kupac ga može dodatno zaprimiti i na email adresu ako tako želi.

Proizvode naručene na web stranici www.mesnice-bodjirkovc.hr šaljemo isključivo na područje Republike Hrvatske.

Registracijom posjetitelj/kupac postaje korisnik i stječe pravo na kupnju i pristup svim podacima iz ugovora na daljinu.

Ugovor sklopljen na daljinu između ponuđača (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“ i kupca u web trgovini www.mesnice-bodjirkovic.hr potpisan je u trenutku kada ponuđač (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) potvrdi narudžbu i kupac primi e-mail o statusu svoje narudžbe.

Od tog trena su sve cijene i ostali uvjeti određeni i važe kako za ponuđača (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) tako i za kupca.

Kupac je osoba s podacima navedenim u narudžbi. Kasnije podatke o kupcu nije moguće mijenjati.

Ugovor o kupnji (prva elektronička poruka o dodjeli i statusu narudžbe/ugovora) pohranjuje se elektronički na serveru poduzeća Mesarski obrt „Bođirković“.

4. Načini plaćanja

Kupnja preko stranice www.mesnice-bodjirkovic.hr je sigurna, jednostavna i udobna. Kupac se mora pobrinuti da su njegovi podaci ispravni i istiniti, bez obzira na način plaćanja.

Omogućujemo sljedeće načine plaćanja:

Plaćanje kreditnim karticama (na Internet stranici  www.mesnice-bodjirkovic.hr)

Putem naprednog CorvusPay sustava karticama Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Visa Premium. Moguće je samo jednokratno plaćanje, ne omogućujemo obročno plaćanje.

Plaćanje pouzećem (preuzimanjem pošiljke preko dostavnih službi):

Primatelj plaća robu u gotovini prilikom isporuke. Dostavna služba preuzima novac i sigurno i brzo ga transferira na pošiljateljev račun – uobičajeno u roku tri radna dana po isporuci. Prilikom plaćanja gotovinom ne računa se trošak provizije.

5. Cijena ponude

Cijene svih ponuda artikala ili usluga unaprijed su određene i sadrže PDV. Dostava se plaća posebno i nije uračunata u maloprodajnu cijenu proizvoda prikazana na www.mesnice-bodjirkovic.hr. Cijene važe za sve kupce no samo i isključivo za vrijeme trajanja pojedinačne ponude i u slučaju plaćanja navedenih u ovim općim uvjetima i samo na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr.

Cijene vrijede do trenutka kad paket zaprimite. Zadržavamo pravo promjene valjanosti cijena.

Cijene se zaokružuju na dva decimalna mjesta (1 lipa).

Registracijom posjetitelj / kupac postaje korisnik i stječe pravo na kupnju i pristup svim podacima iz ugovora na daljinu.

Ugovor sklopljen na daljinu između ponuđača (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) i kupca u web trgovini www.mesnice-bodjirkovic.hr potpisan je u trenutku kada ponuđač (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) potvrdi narudžbu i kupac prima prvu elektroničku poruku o statusu svoje narudžbe.

Od tog trena su sve cijene i ostali uvjeti određeni i važe kako za ponuđača (poduzeće Mesarski obrt „Bođirković“) tako i za kupca.

Kupac je osoba s podacima navedenim u narudžbi. Kasnije podatke o kupcu nije moguće mijenjati.

Ugovor o kupnji (prva elektronička poruka o dodjeli i statusu narudžbe/ugovora) pohranjuje se elektronički na serveru poduzeća Mesarski obrt „Bođirković“.

6. Postupak registracije i kupnje na www.mesnice-bodjirkovic.hr

Kako bi korisnik bio u mogućnosti kupovati na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr, može se registrirati. Korisnik navodi svoje podatke, adresu e-pošte, adresu za dostavu i ostale podatke. Korisničko ime dodjeljuje www.mesnice-bodjirkovic.hr, a predstavlja e-poštu korisnika. Lozinku korisnik odabire sam, a kasnije je može promijeniti sukladno željama. Lozinka se šalje e-poštom. Registracija na stranici korisniku omogućuje kupnju i provjeravanje statusa narudžbe.

1. Korisniku se kod prijave dodjeljuje korisničko ime, lozinku izabere sam (lozinka se može kasnije promijeniti). Na e-mail prima lozinku s kojom pristupa svom korisničkom profilu.

2. Korisnik odabire željenu ponudu i način plaćanja te izvršava kupnju.

3. Po isteku ponude (nakon određenog termina ili rasprodaje zalihe) ponuda se skida sa stranice ili se objavi informacija “nema na zalihi”.

4. Klikom na “Kupi” i ˝U košaricu˝ korisnik započne postupak kupnje, odabire način plaćanja i izvršava kupnju.

Korisnik ima u rubrici “Moj profil” pregled nad stanjem svojih narudžbi.

Korisniku se na adresu e-pošte šalje i informativno obavještenje o izvedenoj kupnji.

Kupnja je provedena kada korisnik izvede uplatu na pravilan način.

Nakon slanja narudžbe, kupac e-poštom prima obavijest da je njegova narudžba zaprimljena. Kupac ima pravo stornirati narudžbu isključivo putem e-pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 15:00 sati na dan kada je narudžba predana. Adresa e-pošte s koje se šalje zahtjev za storniranje narudžbe mora biti isti onome koji se koristi kod potvrđivanja kupnje. Ukoliko kupac narudžbu ne stornira, narudžba se obrađuje.

Ponuđač može za provjeru podataka ili garanciju pravilne dobave kontaktirati kupca na njegov kontaktni broj. Ugovor o kupnji određenih artikala između kupca i ponuđača je na taj način neopozivano sklopljen. Detalji o ugovoru sklopljenom na daljinu su uvijek dostupni na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr, kamo korisnik pristupa svojim korisničkim imenom i lozinkom, koje prima prilikom prve registracije. Cijene važe kako su prikazane u trenutku slanja narudžbe.

7. Sigurnost kupnje platnim karticama

Kupnja preko platne kartice je sigurna, budući da se Mesarski obrt „Bođirković“ brine za tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka te plaćanja. Pobrinuli smo se za sigurne autorizacije i transakcije preko platnih kartica, koje se vrše u realnom vremenu s trenutačnim provjeravanjem podataka kod banaka. Podaci o karticama ne pohranjuju se na serveru.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već́ od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

8. Čuvanje osobnih podatka

Prilikom registracije ili kupnje, kupac dozvoljava Mesarskom obrtu „Bođirković“ prikupljanje, obrađivanje i čuvanje osobnih podataka u skladu sa Zakonom o čuvanju osobnih podataka.

Mesarski obrt „Bođirković“ se obavezuje da će pomno i u skladu sa zakonodavstvom čuvati sve podatke korisnika.

Podaci se skupljaju na osnovi osobnog pristanka pojedinca i na vrijeme od 5 godina, osim ako Zakon o čuvanju osobnih podataka ne nalaže drugačije.

Osobni se podaci skupljaju s namjerom nesmetanog izvođenja narudžbi odnosno ponuda, komunikaciju s kupcem, statističku analizu za poboljšanje rada internet stranica i usluga te, ukoliko se kupac odluči, za slanje obavijesti, novosti i ponuda preko mobilnih uređaja, e-pošte, pismenim putem na adresu stanovanja.

U okviru toga skupljaju se sljedeći podaci: IP adresa, ime, prezime, adresa stalnog ili privremenog boravka, datum rođenja, spol, telefonski broj, adresa e-pošte, vrijeme i datum registracije te arhiva komunikacije s internetskom trgovinom. Ukoliko se radi o poklon bonu prikuplja se još i ime i prezime daroprimatelja te njegova adresa.

Mesarski obrt „Bođirković“ poštuje privatnost korisnika internet stranice www.mesnice-bodjirkovic.hr te se obavezuje da će prikupljene podatke brižno čuvati te ih bez pristanka neće posredovati trećoj osobi, odnosno, neće ih koristiti za svrhe osim gore navedenih, osim u slučajevima kada bi te podatke zahtijevao nadležni državni organ, koji bi za to imao zakonsko osnovu i u slučaju sumnje zloupotrebe od strane korisnika internet stranice. Mesarski obrt „Bođirković“ može podatke posredovati samo obrađivaču podataka s kojim ima sklopljen ugovor.

Unos osobnih podatka i podatka za plaćanje izvodi se preko internet obrasca, zaštićenog istim ili sličnim šifriranim mehanizmima, koje koriste banke i druge pouzdane institucije.

Korisnik je i sam odgovoran za čuvanje osobnih podataka tako da se pobrine za sigurnost svojeg korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg kompjutera.

Zbirka osobnih podataka je registrirana na internet stranici informacijskog povjerenika.

9. Komunikacija s korisnicima

Komunikacija s korisnicima www.mesnice-bodjirkovic.hr odvija se preko internet stranice i preko elektroničkih poruka, dakle preko sredstava za komunikaciju na daljinu, u određenim slučajevima i putem telefona odnosno pošte. Komunikacija s korisnicima odvija se i preko društvenih mreža na kojima je registriran profil www.mesnice-bodjirkovic.hr.

Korisnik se s određenom ponudom upoznaje na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr ili preko oglasa u tiskanim, elektroničkim ili internet medijima.

Ponuda na internet stranici bit će sastavljena tako da će iz njezine poruke biti jasno i vidljivo da se radi o ponudi artikala ili usluga s određenim popustima, akcijama ili pogodnostima, te uvjetima pod kojim će biti moguće pridobiti određenu ponudu.

Korisnik će se moći prijaviti na e-novosti (newsletter) i od njih na jednostavan način odjaviti. Obavijesti uključuju informacije o aktualnim ili budućim ponudama, promociju www.mesnice-bodjirkovic.hr te druge promidžbene poruke www.mesnice-bodjirkovic.hr ili njezinih partnera. Smatra se da je za primanje obavijesti potreban osobni pristanak i primanje nije moguće ukoliko prilikom registracije korisnik to ne označi ili se na drugi način ne prijavi na primanje novosti.

10. Osnovne informacije za korisnike

Na internet stranici www.mesnice-bodjirkovic.hr nalaze se informacije o poduzeću koje upravlja internet stranicom. Te informacije su ime i sjedište poduzeća, kontakti te druge potrebne informacije, a posebno one koje zahtjeva zakonodavstvo.

Korisnici će na stranici pronaći i ostale informacije vezane za artikle ili uslugu, uvjete dostave, valjanost ponuda i ostale informacije.

Korisnici koji imaju bilo kakva pitanja vezana za ponudu, pitanja mogu postaviti preko internet stranice, e-pošte, telefonskim putem ili preko društvenih mreža. Način postavljanja biti će objašnjen na samoj internet stranici, društvenoj mreži ili drugačije. www.mesnice-bodjirkovic.hr ta pitanja može zajedno s odgovorima i objaviti. Ukoliko će se raditi o automatskoj objavi, www.mesnice-bodjirkovic.hr zadržava pravo brisanja teksta koji je uvredljiv, nemoralan ili kažnjiv.

Pitanja i ostali tekstovi izražavaju mišljenje njihovog autora i www.mesnice-bodjirkovic.hr ne preuzima odgovornost za njih.

Pitanja vezana za ponude ili druga pitanja mogu se slati preko e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas možete kontaktirati na telefonski broj +385 32 638 818 radnim danima od 6:00 do 15:00 sati.

11. Pritužbe i sporovi

Mesarski obrt „Bođirković“ će se truditi da svaku nejasnoću, komentar ili pritužbu riješi u što kraćem roku i pri tome će poštivati zakonodavstvo (Zakon o sigurnosti potrošača), te se maksimalno potruditi da se postigne dogovor.

Korisnicima su dostupni sljedeći kontakti:

– pismenim putem na adresi

– Mesarski obrt „Bođirković“, Školska 14, 32227 Borovo

– pismeno na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

– telefonski na broj +385 32 638 818, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 15:00

Postupak obrađivanja je tajan. Ukoliko se ne postigne dogovor, sporove će rješavati nadležni sud.

Reklamacije vezane za kvalitetu ali i odvijanje same ponude kupac i Mesarski obrt „Bođirković“ rješavaju sami.

12. Odricanje odgovornosti

Internet stranica www.mesnice-bodjirkovic.hr posluje na način kataloške prodaje artikala i usluga. Usprkos trudu da ponuda bude što točnija i ažurnija, može se desiti da se podaci o artiklu, cijeni ili usluzi promijene tako brzo da ih ne uspijemo ispraviti i da se još uvijek nepromijenjeni nalaze na internetskoj stranici. U slučaju narudžbe takvog artikla ili usluga, Mesarski obrt „Bođirković“ kupce obavijesti i kupnju stornira, odnosnu kupcu omogući prekid narudžbe ili se dogovori za neke druge mogućnosti.

Zadržavamo pravo tipografskih pogreška i pogreška koje se proizlaze iz nenamjernog rada informacijsko-tehničkog sustava internet stranice.

Mesarski obrt „Bođirković“ ne odgovara za točnost podatka, unesenih od strane kupaca.

13. Prava kupaca

Smatra se da je kupnja izvedena preko Ugovora sklopljenog na daljinu. Jezik u koje se Ugovor sklapa je hrvatski.

Kupac / Potrošač može zahtijevati svoja prava na temelju pravila o odgovornosti za materijalne nedostatke ako obavijesti prodavatelja (Mesarski obrt „Bođirković“) o pogrešci u roku od pet dana od dana otkrivanja pogreške. U obavijesti o pogrešci, potrošač mora točno opisati pogrešku i dopustiti dobavljaču da pregleda proizvod. Prodavatelj nije odgovoran za stvarne nedostatke robe koji se pojavljuju nakon što su prošao rok za reklamaciju (pet dana) od trenutka kada je proizvod isporučen.

Kupac može zahtijevati (pismeno, putem elektronske pošte, telefonski ili osobno) ugovor sklopljen na daljinu, te mu se taj može poslati poštom na adresu stanovanja, u elektroničkom obliku preko e-pošte ili ga može osobno preuzeti na sjedištu poduzeća.

Kupac ima pravo da u roku dva (2) dana od narudžbe poduzeću javiti da prekida narudžbu bez navođenja razloga za svoju odluku. Ako je kupac artikl već platio, poduzeće mu mora vratiti uplaćen iznos u roku četrnaest (14) dana od primitka poruke o prekidu narudžbe. Vraćeni iznos ne uključuje trošak dostave.

Ukoliko je kupac artikl već primio, unutar pet dana (5) od primitka može poduzeću javiti da želi artikl vratiti. Mesarski obrt „Bođirković“ kupcu mora uplaćeni iznos vratiti u roku četrnaest (14) dana nakon primitka vraćenog/opozvanog artikla. Vraćeni iznos ne uključuje trošak dostave. Potrošač u vezi s otkazivanjem ugovora pokriva samo troškove povrata robe.

Broj računa na kojeg želite zaprimiti povrat novca, obavezno nam pošaljite na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U roku od pet (5) dana od pisane obavijesti, kupac mora vratiti robu, Mesarski obrt „Bođirković“ mu mora vratiti uplaćeni iznos u roku od četrnaest (14) dana nakon primitka vraćene / otkazane robe. Potrošač mora vratiti proizvod prodavatelju neoštećen, nepromijenjen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je predmet uništen, neispravan, izgubljen ili se njegova količina smanjila, a da potrošač nije kriv. Potrošač proizvod ne smije slobodno koristiti sve do otkazivanja ugovora. Potrošač može izvršiti pregled i testiranje proizvoda isključivo u takvoj mjeri koja je strogo potrebna za utvrđivanje činjenica. Potrošač je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe ako je smanjenje posljedica ponašanja koje nije strogo potrebno za određivanje prirode, karakteristika i djelovanja proizvoda. Potrošač nema pravo odustati od ugovora, čiji je predmet proizvod koji je proizveden prema preciznim uputama potrošača, koji je prilagođen njegovim osobnim potrebama, koji zbog svoje prirode nije pogodan za povrat, koji je vrlo kvarljiv ili mu je istekao rok upotrebe.

Artikl ćemo vam zamijeniti i u slučaju ako vam je zbog naše greške poslan krivi artikl. Uplaćeni iznosi Vam vraćamo čim primimo vraćeni artikl.

Kupac u cijelosti plaća trošak dostave vraćanja artikla.

Ukoliko Mesarski obrt „Bođirković“ s razlogom sumnja da kupac namjerno obavlja kupnju i zatim opoziva narudžbu, s jedinim razlogom da bi zavarao ili činio nažao poduzeću Mesarski obrt „Bođirković“, kupac nema pravo na povrat novca.

14. Isporuka robe

Dostavu vršimo preko naših dostavnih partnera ili vlastitom dostavom, a trošak dostave je fiksan i ne ovisi o količini naručenih proizvoda.

Cijena dostave:

Minimalna narudžba treba biti iznad 300,00 kn.

Narudžba za čiju dostavu se koriste usluge naših dostavnih partnera varira i iznosi od 20-50 kuna po pošiljci, ovisno o kojoj se dostavnoj službi radi (i njihovim cjenicima).

Dostava koja se vrši vlastitim dostavnim vozilima u vlasništvu Mesarskog obrta Bođirković je BESPLATNA, ali pod uvjetom da se dostava vrši na adrese koje obuhvaćaju navedeno mjesto i njegovu okolicu:

  • Vinkovci i okolica
  • Vukovar i okolica
  • Osijek i okolica
  • Zagreb i okolica
  • Velika Gorica i okolica
  • Rijeka i okolica

U slučaju problema s dostavom, javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo provjerili što se dogodilo s Vašim paketom.

Rokovi i uvjeti isporuke

Usprkos tome što rokovi slanja prema uvjetima kupnje iznose 2-5 radnih dana (a zakonski 30 dana), vaša narudžba će biti isporučena u tom roku. Vikendom i praznicima ne isporučujemo.

Imajte na umu da se vrijeme isporuke može produljiti zbog izvanrednih okolnosti na koje nemamo utjecaja (kvar, nezgode, greške u adresi, uvjeti na cesti, blagdani, itd.).

Izuzetak je dostava na otoke koja se vrši prema rasporedima dostave naših partnera. Sve detalje oko rokova isporuke možete saznati na njihovim web stranicama.

Kupac od dostavne službe dobiva e-mail ili SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave, kao i o eventualnom iznosu pouzeća. Prvi SMS i e-mail kupac dobiva u trenutku kada dostavna služba pripremi paket (ako je ostavio e-mail i broj mobitela prilikom narudžbe), a drugi na sam dan dostave. U drugom SMS-u i e-mailu kupac dobiva i kontakt broj dostavljača na terenu.

Dostava se uobičajeno vrši u vremenu od 08:00-16:00 sati.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Proizvode isporučujemo na adresu koju ste naveli prilikom registracije, odnosno prilikom kupnje artikala. Savjetujemo vam da unesete adresu na kojoj se nalazite u dopodnevnim satima. Također savjetujemo da napišete broj telefona ili mobitela na koji vas kurir može dobiti i s vama  dogovoriti način dostave. Broj telefona koristi se isključivo za svrhu kvalitetnije dostave.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća nama.

Ukoliko kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, primatelj dobiva obavijest i može odabrati jednu od 5 mogućnosti za sljedeću dostavu (dostava na novu adresu, dostava u drugo vrijeme, osobno preuzimanje u depou dostavne službe, odbitak pošiljke te davanje suglasnosti da se paket ostavi na dogovorenom mjestu). Ove obavijesti se nalaze i online na linku za praćenje pošiljke.

U slučaju da za pojedino mjesto (unutar RH) nije moguća isporuka dostavnom službom, dostava će biti izvršena putem pošte, u dogovoru s kupcem. Kod otkupnih pošiljki (plaćanje pouzećem) pošta od primatelja dodatno naplaćuje naknadu za transfer gotovine, o čemu će kupac biti pismeno obaviješten.

U uslugu dostave ne ulazi dostava u točno određeno vrijeme.

Narudžbe za proizvode primamo isključivo preko web shopa www.mesnice-bodjirkovic.hr.

Proizvode možete preuzeti i osobno na adresi Školska 14, 32227 Borovo. Prije preuzimanja ćemo vas telefonski kontaktirati oko točnog termina kada možete preuzeti paket.

Naručene proizvode dostavljamo na području Republike Hrvatske.

 15. Povrat robe, prigovori, reklamacije

Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo da u roku 5 dana Mesarski obrt „Bođirković“ obavijestiti o povlačenju od ugovora, bez da navede razlog za svoju odluku. Ugovor je pravovremen, ako je pošiljka isporučena na vrijeme. Jedini trošak za potrošača u odnosu na otkaz ugovora su izravni troškovi povrata robe. Ako potrošač odustane od ugovora s našim poduzećem, Mesarski obrt „Bođirković“ će vratiti sve uplate u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana nakon primitku obavijesti o povlačenju.

Ako je kupac već  zaprimio robu i odustao od ugovora, paketić vrati ili izruči osobi ili poduzeću ovlaštenom za primanje robe odmah ili u roku od 5 dana od dana obavijesti o povlačenju. Smatra se da kupac vraća robu pravodobno ako je poslana prije isteka 5-dnevnog razdoblja za povrat.

Primljena roba mora biti vraćena netaknuta i u istoj količini, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili količina proizvoda se smanjuje, bez krivnje potrošača.

Ponuđač može uskratiti povrat uplata dok roba nije vraćena ili dok kupac sam ne pruža dokaze da je roba  poslana natrag.

Kupac u cijelosti plaća trošak dostave vraćanja artikla.

Kupac NEMA prava povlačenja i povrat proizvoda u slučaju:

korištenog proizvoda, jer su ti proizvodi su po prirodi neprikladni za povrat

pokvarljiva roba

proizvodi koji su dizajnirani u skladu s preciznim uputama od korisnika;

proizvodi koji su se prilagodili korisnikovim osobnim potrebama;

drugi proizvodi, koji po svojoj prirodi ne ispunjavaju uvjete za povrat;

proizvodi koji su vrlo pokvarljivi ili koji su već istekli u roku;

proizvodi koji su oštećeni ili promijenjeni u količini.

Vraćenu robu treba poslati na našu adresu:

Mesarski obrt „Bođirković“

Školska 14

32227 Borovo

Povrat kupac može izvršiti osobno ili poslati na način koji mu najviše odgovara.

U slučaju raskida ugovora, kupac snosi sve troškove povrata robe.

Prigovor/reklamacija

Kupac može vratiti proizvod u roku od pet (5) dana od primljene isporuke, ako roba nema karakteristike koje je prodavatelj obećao, kad je prodavatelj poslao pogrešne proizvode, proizvode u pogrešnom iznosu ili boji, ili ako se proizvodi na neki drugi način odstupaju od narudžbe kupca. Kupac u ovom slučaju zahtijeva hitnu zamjenu istog besprijekornog proizvoda ili u propisanom roku i pod uvjetima pritužbe.

Obrazac za reklamaciju: kliknite ovdje. Ispunite obrazac i vratiti ga putem e-maila ili tiskanom verzijom. E-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Adresa: Mesarski obrt „Bođirković“, Školska 14, 32227 Borovo.

Nakon primitka reklamacije/prigovora, kontaktirat ćemo vas vezano za najučinkovitiji način rješavanja nastale situacije.

Više u ovoj kategoriji: pravila privatnosti »