Dobro došli! Prijava / REGISTRACIJA

KOŠARICA : 0,00 kn

0
Košarica je prazna!
Proizvod osvježi

Kategorije

Ponedjeljak, 12 Srpanj 2021 10:08

* Sadržaj publikacije /emitiranog materijala isključiva isključiva je odgovornost Obrta za proizvodnju, preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda „Bođirković“.

Stjecanje znaka „Hrvatska kvaliteta“ za 3 proizvoda

Kao dokaz kvalitete naših proizvoda, ponosni smo nositelji još jednog  - znaka

Utorak, 15 Prosinac 2020 07:04

 „Rekonstrukcija gospodarske građevine proizvodne namjene- dogradnja i opremanje klaonice i pogona za preradu mesa i izgradnja stočnog depoa s pratećim sadržajima“ je projekt koji se provodi u sklopu Operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“, Podmjere 4.2. „Potpora u ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Predmet projekta je rekonstrukcija i dogradnja postojećeg obrtničkog objekta koji služi kao klaonica i objekt za preradu mesa te nabava tehnologije koja će doprinijeti poštivanju i ispunjavanju najstrožih kriterija i propisa Republike Hrvatske i Europske unije po pitanju higijene, kvalitete i ekonomičnosti proizvodnje.

Utorak, 15 Prosinac 2020 07:00

Potvrđeno: Istina je, u RH se prodaje meso zamrznuto deset i više godina!

Je li doista moguće da jedemo meso iz uvoza staro i desetak godina, kako je ovih dana za HTV upozorio jedan anonimni bivši radnik mesne industrije uz tvrdnje kako je sve to prijavio i USKOKU I MUP-u, ali nitko još nije reagirao?
Pročitajte više
Izvor dalje.com

Uvoz smrznutog mesa veći 250%? 

Još nema preciznih podataka o tome koliko je smrznute brazilske govedine i drugoga mesa uvezeno prošloga mjeseca. No, da je riječ o velikim količinama koje su preplavile tržište, najbolje pokazuje to što domaći proizvođači u vrijeme kad je zbog turista dodatno povećana potrošnja, svoju junetinu ne mogu prodati, čak su i stopirane neke narudžbe, tvrdi predsjednik Baby Beefa Toni Raič.

Utorak, 15 Prosinac 2020 06:59

Doktor medicine Walter Hartenbach utvrdio je, na temelju dugogodišnjih istraživanja i više od 1000 operacija na otvorenom srcu, da ne postoji nikakva veza između povišene vrijednosti kolesterola i ateroskleroze, odnosno srčanog infarkta. Te spoznaje objavo je u knjizi LAŽ O KOLESTEROLU, koje dokazuju da povišeni kolesterol nije štetan za ljudsko zdravlje. U knjizi su navedeni bitni rizični faktori nastanka ateroskleroze i srčanog infarkta (genetski faktori, stres, visoki tlak, dijabetes, pretilost ). Doktor Hartenbach objašnjava kako zdravim stilovima života spriječiti negativne učinke navedenih faktora.

Utorak, 15 Prosinac 2020 06:58

- živo janje ne smije prijeći težinu od 30-25kg
- cijena žive "vage" 22kn/kg (30kg + 22kn = 660kn) + 25% PDV = 825kn - cijena za živo janje


AKO je janje dobro - mesnato a proizvođač ga nije napojio (da vagne više) dobijemo 50 - 52% vruće polovice sa glavom i iznutricama.

To je 16kg pa na to odbijemo 1kg kalo hlađen, a ostaje 15kg, od toga odbijemo glavu i iznutric 2kg (koje nije moguće prodati po cijeni mesa janjetine. Ostaje nam 13kg a kad to prodamo po cijeni od 60kn/kg 

dobijemo "zaradu" (13 x 60kn = 780kn a platili smo 825kn janje) od (minus) -45kn + glava 10kn (ako prodate + iznutrice 10kn) = (minus)-25kn od toga odbijemo 15kg otpada kojeg ne smijemo baciti nego zbrinuti po cijeni od 1kn/kgto je 15kn, tako da ostane minus od 40kn i još nije uračunat trošak veterinara, agro kontrole i naš rad. (kožu sa vunom od ovce više nitko ne otkupljuje)

Utorak, 15 Prosinac 2020 06:52

Pečenje:
Roštilj tava (na ulju, masti, maslinovom ulju...). Prilikom pečenja ili prije vašu roštilj kobasicu NIKADA nemojte narezivati, seckati, bušiti viljuškom prilikom okretanja iz jednostavnog razloga. Zato što če sav „sok“, sva slast iscuriti iz nje (zato što roštilj kobasica prilikom proizvodnje nije termički obrađena, ni kuhana ni pečena, ona je svježe i odimljena) a vi ćete dobiti neki sasvim drugi okus – voli laganu vatru i temperaturu.

U koliko se niste ovoga pridržavali, kobasica će dobiti tvrdu koru a unutrašnjost ostaje ne pečena a o okusu neču ni govoriti.

Kuhanje:
U ključaloj vodi kuha se 8 do 10min samo što okus neće biti toliko intezivan kao kod pečenja.

Utorak, 15 Prosinac 2020 06:46

Važno – Koliko god ulja da ste stavili, previše je.
Ćevapu je potrebno tek toliko ulja – masti da se ne zaljepi za tavu u suprotnom napit će se a okusu...
Pecite na jako, jako laganoj vatri. Što čevap ili pljeskavicu napraviš deblju ona će biti sočnija ali je potrebno puno više vremena da se ispeče.

Preporučujemo:
Gotovu smjesu za čevape ili pljeskavice stavite u posudu (pri tome nemojte nauljiti niti posudu niti ruke da se vaši čevapi ne bi raspali priliko izrade) nasjeckajet crvenog luka i ljute paprike. Sve to izmješajte. Također preporučujemo u posudu stavite smjesu za čevape, nasjeckajte dimljene slanine i sira (gauda i edamer i pomogučnosti Sirela). Kada sve izmješate, formirajte i ispecite na laganoj vatri a sve će dobiti jedan novi okus „sa šmekom dima“.

Prijavite se na novosti i osvojite do 20% popusta

Kontakti

  • Školska 14
    32227 Borovo
  • +385 (0)32 638 818 | +385 (0)98 195 9111
  • Radnim danom od 8 - 16h

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.